Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Lofoten og Vesterålen torsdag 27.01.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder og andre terrengformasjoner hvor vinden har lagt fra seg snø særlig i eller nært terrengfeller.

Skredfarevurdering

Økende vind og ny snø vil danne fokksnøflak og nysnøflak i flere leområder. Noen steder kan det være lett for en skiløper å løse ut skred i den ferske fokksnøen, men skredene ventes ikke å bli store. Fokksnøen fra tidligere i uken har trolig stabilisert seg.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 26. januar 2022

Nysnø mandag og tirsdag har lagt seg over den gamle, smelteomvandlete snøen fra sist helg. På utsatte plasser er det avblåst, mens fokksnøen har samlet seg til myke flak i leområder og beskyttete terrengformasjoner. I skogen er nysnøen løs og ubundet.

Det rapporteres om generelt gode bindinger mellom ny og gammel snø.

Onsdag formiddag meldes om nydelig skiføre.

Fjellvær

Onsdag 26. januar 2022

3 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 200 moh om kvelden. Bris fra nordøst. -7 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet.

Torsdag 27. januar 2022

6 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Frisk bris fra nordøst, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -10 °C til -2 °C på 700 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS